Laatste nieuws Internetbureau Nesh Media Amsterdam https://www.neshmedia.nl Wed, 11 Dec 2019 21:32:01 +0000 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Yahoo introduceert Yahoo Ending https://www.neshmedia.nl/20140717223/nieuws/yahoo-introduceert-yahoo-ending.html https://www.neshmedia.nl/20140717223/nieuws/yahoo-introduceert-yahoo-ending.html Yahoo speelt met Yahoo Ending slim in op de vergrijzing in de Japanse samenleving. Het bedrijf biedt met deze dienst stervende mensen de mogelijkheid de laatste wensen vast te leggen.

Gegevens veiligstellen na het overlijden
Yahoo Ending zorgt ervoor dat al uw online activiteiten naar behoren afgehandeld worden na het overlijden. Zo worden social media profielen gewist en wordt eventueel digitaal geld van online portemonnees netjes overgeboekt naar een door u aangewezen persoon.

Uitbreiding van de basisdiensten
Naast de basisdiensten is het nu ook al mogelijk om via het platform uw eigen testament of uitvaart tot in de puntjes te regelen. In de toekomst zal de dienst nog verder uitgebreid worden waardoor het ook mogelijk zal worden om betaalkaarten en abonnementen af te zeggen. Het is nog niet duidelijk of Yahoo de dienst ook buiten Japan beschikbaar zal stellen in de toekomst.
]]>
office@neshmedia.com (Redactie) Nieuws Thu, 17 Jul 2014 00:00:00 +0000
Zoekgigant Google past beleid aan na kritiek https://www.neshmedia.nl/20140716222/nieuws/zoekgigant-google-past-beleid-aan-na-kritiek.html https://www.neshmedia.nl/20140716222/nieuws/zoekgigant-google-past-beleid-aan-na-kritiek.html Na bijna 3 jaar heet internetgigant Google besloten het echte-namen-beleid af te schaffen. Gebruikers van YouTube en Google Plus zijn hierdoor niet langer meer verplicht een echte naam op te geven en kunnen dus ook een pseudoniem gebruiken.

Agressief beleid
Het beleid van Google werd streng en agressief uitgevoerd. Gebruikers van Youtube kregen bijvoorbeeld een melding dat het Youtube profiel verplicht gekoppeld diende te worden aan een Google Plus profiel. Hiermee was het niet meer mogelijk anoniem gebruik te maken van het totaalpakket dat YouTube gebruikers biedt.

Excuses
Google heeft gebruikers inmiddels excuses aangeboden voor de verwarring die is ontstaan. Het beleid heeft volgens de zoekgigant de afgelopen jaren voor veel ophef gezorgd. Door de wijziging hoopt Google de social media dienst Google Plus toegankelijker te hebben gemaakt voor nieuwe gebruikers.
]]>
office@neshmedia.com (Redactie) Nieuws Wed, 16 Jul 2014 00:00:00 +0000
Bloggers betaalt door Microsoft voor IE publiciteit https://www.neshmedia.nl/20140619219/nieuws/bloggers-betaalt-door-microsoft-voor-ie-publiciteit.html https://www.neshmedia.nl/20140619219/nieuws/bloggers-betaalt-door-microsoft-voor-ie-publiciteit.html

Ondanks het wezenlijk risico voor demotie of zelfs verbanning door Google lijkt Microsoft op grote schaal bloggers te betalen voor artikelen over IE. Voor de nieuwe campagne Rethink IE is de hulp ingeroepen van SocialChorus.

Uitgebreide instructies voor de blogpost
Dankzij Michael Arrington, oprichter van Techcrunch en tevens bekend blogger, is deze vorm van publiciteit aan het licht gekomen. Het verzoek van SocialChorus aan de blogger is afgewezen en openbaar gemaakt. Uit de stukken blijkt o.a. dat er een uitgebreide instructie opgesteld is voor de bloggers.

Afbreukrisico en Google penalty
Een dergelijke campagne kan niet alleen averechts werken maar kan ook leiden tot een ware penalty. In het verleden is nota bene de eigen browser van Google, Google Chrome, hiervoor al eens gestraft. Het is niet bekend of het initiatief van Microsoft zelf afkomstig is of op eigen initiatief van SocialChorus gestart is.

]]>
redactie@neshmedia.com (redactie) Nieuws Thu, 19 Jun 2014 00:00:00 +0000
Kentekenplaat herkenning politie afgeschaft https://www.neshmedia.nl/20140618218/nieuws/kentekenplaat-herkenning-politie-afgeschaft.html https://www.neshmedia.nl/20140618218/nieuws/kentekenplaat-herkenning-politie-afgeschaft.html

In Australië is het kortgeleden geïntroduceerd systeem voor automatische herkenning van nummerplaten alweer afgeschaft. Reden hiervoor is het groot aantal fouten dat er tijdens het detecteren ondervonden wordt, iets wat we niet voor het eerst meemaken.

Vals alarm door onjuiste koppeling met database
Het probleem lijkt niet te liggen in het daadwerkelijk herkennen van de nummerplaten, dit verloopt wel zonder noemenswaardige problemen. De koppeling met de database waarin informatie over de auto en de kentekenhouder te vinden is blijkt echter niet geheel vlekkeloos te verlopen. Hierdoor worden bestuurders die gebruik maken van bijvoorbeeld uitgestelde betalingen aangehouden.

Vaker problemen met kentekenplaat herkenning
Dat het systeem, dat een besparing van 2 miljoen dollar zou moeten realiseren, afgeschaft is kan niet als verrassing komen. In het verleden heeft een dergelijk systeem in Amerika ook al voor problemen gezorgd. Over het Nederlands systeem is helaas geen data bekend.

]]>
redactie@neshmedia.com (redactie) Nieuws Wed, 18 Jun 2014 00:00:00 +0000
Safari introduceert Google alternatief als standaard zoekmachine https://www.neshmedia.nl/20140606217/nieuws/safari-introduceert-google-alternatief-als-standaard-zoekmachine.html https://www.neshmedia.nl/20140606217/nieuws/safari-introduceert-google-alternatief-als-standaard-zoekmachine.html DuckGoGo, een relatief nieuwe zoekmachine dat zich opwerpt als alternatief voor Google, begint langzaam maar zeker voet aan de grond te krijgen. De zoekmachine zal in nieuwe versies van Safari ondersteund worden als standaard zoekmachine.

Inmiddels is bekend geworden dat er in de nieuwste versie van OSX10 en OSX 8 ondersteuning zal zijn binnen Safari om DuckGoGo als standaard zoekmachine in te stellen. Hiermee krijgt de gigant Google een concurrent erbij.

DuckGoGo speelt handig in op de nieuwste trend waarbij men op zoek is naar privacy. De zoekmachine volgt de gebruiker, in tegenstelling tot Google, niet en presenteert zich zo als de privacy zoekmachine. Met ‘slechts’ een miljard zoekopdrachten blijft DuckGoGo echter ver achter op Google.]]>
office@neshmedia.com (Redactie) Nieuws Fri, 06 Jun 2014 09:31:48 +0000
Harde aanpak voor Google en Apple in China https://www.neshmedia.nl/20140605216/nieuws/harde-aanpak-voor-google-en-apple-in-china.html https://www.neshmedia.nl/20140605216/nieuws/harde-aanpak-voor-google-en-apple-in-china.html Als het aan de Chinese staatsmedia ligt worden Amerikaanse bedrijven als Google en Apple hard aangepakt voor medewerking aan Amerikaanse spionagepraktijken.

Bedrijven als Apple, Facebook, Microsoft en Cisco zouden volgens de Chinese staatsbedrijven aangepakt moeten worden omdat ze de Amerikaanse overheid zouden helpen bij het verzamelen van bedrijfsinformatie. De twee grote kranten People’s Daily en China Daily vinden dat de bedrijven hiermee een bedreiging vormen voor de cybersecurity in het land.

De laatste weken is de diplomatieke oorlog tussen Amerika en China weer flink opgewaaid. Als gevolg hiervan zag Google bijvoorbeeld een aantal diensten afgesloten worden in China, ondanks de verklaring dat Google geen toegang verschaft aan derde partijen. Een ander groot bedrijf dat beschuldigd wordt, Microsoft, heeft nog geen officiële reactie gegeven op het]]>
office@neshmedia.com (Redactie) Nieuws Thu, 05 Jun 2014 00:00:00 +0000
Google toont advertenties op koelkasten en dashboarden https://www.neshmedia.nl/20140522215/nieuws/google-toont-advertenties-op-koelkasten-en-dashboarden.html https://www.neshmedia.nl/20140522215/nieuws/google-toont-advertenties-op-koelkasten-en-dashboarden.html Google is op de achtergrond druk bezig voorbereidingen te treffen voor nieuwe manieren van adverteren. Het bedrijf heeft aan beurswaakhond SEC bekend gemaakt plannen te hebben om te gaan adverteren op koelkasten, thermostaten, horloges en zelfs autodashboarden.

De achterliggende reden voor deze opmerkelijke stap moeten we zoeken bij de SEC. Google geeft te kennen snel af te willen van de terugkerende vraag naar inkomsten. De SEC stelt namelijk dat Google bekend moet maken welk deel van de omzet uit mobiele apparaten en apps komt.

Als het aan Google ligt zou dit niet nodig zijn, de definitie van ‘mobiel’ verandert immers bijna dagelijks aldus Google. Dat Facebook en Twitter deze informatie al enige tijd probleemloos verstrekt doet hier niets aan af. De verwachting is dat gebruikers van de diensten die Google aanbiedt verschillende mobiele en vaste apparaten gebruiken.]]>
redactie@neshmedia.com (redactie) Nieuws Thu, 22 May 2014 00:00:00 +0000