Rechtbank verbiedt verkoop van 3 Samsung toestellen

De rechtbank heeft besloten dat de verkoop van 3 Samsung toestellen verboden moet worden. Deze uitspraak geldt voor de smartphones; Galaxy S, S ll en Ace. Apple spande eerder al een kort geding aan tegen Samsung wegens inbreuk op haar patenten. Zo zou de scroll functie in de fotogallerij teveel overeenkomsten vertonen.

Apple stelde tevens dat de apparaten van Samsung teveel zouden lijken op de IPhone en de IPad. De rechter was het hier echter niet mee eens en wees het verzoek af. Dit vonnis kwam veel eerder dan verwacht. Eerder werd vermoed dat dit pas half september zou worden, maar de rechter was er al eerder uit.

De eigentijdse manier van aanraken en het ontgrendelen van het apparaat is tevens ook niet als inbreuk op het patent van Apple toegewezen. De rechter stelde dat hierbij geen sprake was van een overtreding.

De uitspraak heeft betrekking op de smartphones en niet op de tablets, waarvan men eerst vermoedde dat deze inbreuken hadden op de patentrol van Apple. De Galaxy S, S ll en Ace zullen dan ook niet meer, in deze vorm, verkrijgbaar zijn in Nederland.

Wist u dat

  • Apple in 2011 officieel meer waard was dan de Amerikaanse overheid;
  • Apple inmiddels groter is dan Microsoft;
  • Apple gemiddeld 110.000 IPhones per dag verkoopt;
  • iTunes inmiddels meer omzet heeft dan ’s werelds grootste muziekfirma, de Warner Music Group;
  • Apple winkels dagelijks 93.150 dollar verdienen.