Nesh Media Groep opent vestiging in Bangladesh.

Diemen, 24 mei 2010 - Nesh Media Groep opent een nieuwe vestiging in Dhaka, Bangladesh. De vestiging in Dhaka is een strategische stap om de positie als outsourcing partner te verstevigen. Met de vestiging in Dhaka wordt de capaciteit verdriedubbeld. Daarnaast zal de samenwerking tussen de Bengaalse en Nederlandse ICT-ers, know-how (technische expertise) op het gebied van applicatie-ontwikkeling en internet trends aanzienlijk vergroten.

"In 2007 werkte wij al met freelancers in Bangladesh. Dit gebeurde voor kleine webdesign projecten. In 2009 was het bestand gegroeid tot 9 full-time freelancers die garant stonden voor kwaliteit in communicatie en productie. Onze freelancers spreken uitstekend Engels, zijn goed geschoold en goedkoop in vergelijking met Nederlandse ICT-krachten.
De expertise onder de freelancers is erg divers; zijj beheersen de programmeertalen (PHP, ASP.net etc.) en kunnen ingewikkelde MYSQL cases aan. Dit wordt netjes volgens onze specificaties afgerond." Aldus sr. Programmer Daniel Schouten.

Als locatie is gekozen voor het bruisende Dhaka. De hoofdstad biedt ICT-bedrijven diverse voordelen waaronder; snel- en stabiel internet, een goede elektriciteitsvoorziening (iets wat in andere delen in Bangalesh nog niet goed geregeld is.