Grootscheepse wervingsactie Bits Of Freedom

Bits Of Freedom, een organisatie die vecht voor uw digitale vrijheden, heeft donateurs nodig. Daarvoor hebben ze een grote actie op touw gezet, om binnen 1 dag 1000 donateurs te werven. Via Twitter, Facebook en vele websites wordt erover gepraat. Een goed begin?

De actie heet #1dag1000donateurs. De # (hashtag) is voor als u erover wilt Twitteren. Alles wat erover gezegd wordt is dan makkelijk te vinden. Bovendien, hoe meer u erover tweet, mailt of praat, hoe meer mensen donateur worden. Die ene dag is vandaag, vrijdag 22 oktober 2010.

Digitale vrijheden zijn belangrijk. Het doel van Bits of Freedom (BOF) is “Een internet dat open voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privé communicatie privé blijft.”. En het werkt. Politieke partijen luisteren naar BOF, het bedrijfsleven vraagt BOF om advies en steeds meer Nederlanders staan achter dit doel.

Al eindeloos veel websites betuigen hun steun aan Bits Of Freedom en plaatsen een oproep om donateur te worden. En aangezien wij zelf ook voorstander zijn van digitale vrijheid, doen we ook een duit in het zakje. De tussenstand: op het moment dat wij keken had BOF 320 donateurs, maar dat aantal groeit nog steeds.