Twitter neem Posterous over

Sociaal medium Twitter neemt Tumblr-rivaal Posterous over. De precieze details over de verkoop van het blogplatform zijn nog echter nog niet bekend gemaakt. Twitter zal de technologie van Posterous in hun eigen product verwerken.


Op het eigen blog van Twitter werd de overname bekend gemaakt: "Posterous engineers, product managers en anderen zullen onze teams versterken en werken aan diverse belangrijke initiatieven die Twitter nog beter maken".

Posterous werd in 2008 in San Fransisco opgericht en er werken zo’n 20 mensen. De gebruikers van Posterous kunnen blogs en andere content op de site plaatsen via web, e-mail of mobiele app. Op het blog van Sachin Agarwal, de ceo van Posterous, is te lezen dat hij blij is met de overname: "We kijken er naar uit om mooie dingen te bouwen bij Twitter." Twitter en Agarwal zeggen dat de site van Posterous gewoon zal blijven draaien.

Gebruikers zullen ruim op tijd geïnformeerd worden Mochten er toch veranderingen komen dan beloven Twitter en Agarwal de gebruikers "ruim op tijd" op de hoogte te stellen. Wel is al duidelijk dat er de komende weken instructies gegeven zullen worden over het eventueel backuppen van content en hoe deze overgezet kan worden naar een andere service.