Israëlische hacker kraakt wederom Arabische Facebookaccounts

Sinds een week of twee zijn Arabische en Istraëlische hackers in een cyberstrijd verwikkeld. Naar verluidt had een Palestijnse hacker Israëlische creditcardgegevens laten uitlekken. Vervolgens werden over en weer verschillende cyberacties uitgevoerd. Israëlische hackers voerden DDoS-aanvallen uit op de sites van aandelenbeurzen van de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Arabische hackers reageerden vervolgens met DDoS-aanvallen op verschillende Israëlische sites, waaronder die van vliegtuigmaatschappij El Al en de beurs in Tel Aviv.

De Israëlische hacker 'Hannibal', naar eigen zeggen ”de generaal van Israëlische hackers” kraakte als wraak de inloggegevens van tienduizenden Arabische Facebookgebruikers. Nu beweert de hacker opnieuw zo’n 100.000 accounts van Arabische Facebookers te hebben gekraakt. Volgens onderzoek van techsite ZDnet gaat het echter om 'slechts' 20.000 accounts. Met zijn actie claimt ‘de Generaal’ de overwinning in de mini-cyberoorlog tussen Israël en de Arabische buurlanden.

Facebook ondernam actie en heeft inmiddels vele accounts geblokkeerd door ze op slot te zetten als er werd ingelogd vanaf voor het betreffende account onbekend apparaten of locaties. De eigenaren van de accounts kunnen hun wachtwoord gewoon opnieuw instellen.

Overwinnaar

'Hannibal' zegt: "Omdat ik gemerkt heb dat de Arabische hackers weg zijn, roep ik op tot een einde aan de cyberoorlog. Israëlische hackers stop! De cyberoorlog stopt totdat ik merk dat zij de Israëlische staat weer aanvallen". Hiermee benoemt hij zichzelf uit tot overwinnaar van de cyberstrijd en roept op tot het beëindigen ervan.